Latest News

Xiaomi Malaysia Hadiahkan Telefon Pintar Kepada Pelajar Susulan Insiden Telefon Terbakar

Baru-baru ini, tular di media sosial berkenaan telefon percuma Yes Alcatel yang didakwa telah mengalami kebakaran semasa sedang dicas. Susulan kejadian itu, pihak Xiaomi Malaysia telah menghubungi keluarga tersebut untuk menghadiahkan sebuah telefon pintar Redmi Note 10 5G bagi kegunaan adik Muhammad Shafie untuk menjalani sesi PdPR.

Menerusi post Pn Suryani beliau di laman Facebook, beliau berterima kasih kepada pihak Xiaomi Malaysia atas keprihatinan pihak mereka bagi memudahkan perjalanan PdPR anak saudaranya. Beliau juga turut menjelaskan bahawa posting beliau yang viral itu bukan bertujuan meraih simpati daripada orang ramai, akan tetapi beliau berharap agar semua pihak yang menerima telefon Yes Alcatel supaya berhati-hati untuk mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini daripada berlaku.

Telefon Redmi Note 5G merupakan telefon 5G pihak Xiaomi yang terbaru yang telah dilancarkan pada bulan lepas. Ia dilengkapi skrin 6.5″ Full HD dengan refresh rate 90Hz. Telefon ini juga dilengkapi dengan 8GB RAM dan 128GB ruang penyimpan selain mempunyai kamera utama 48MP, dan kamera hadapan 8MP. Tambahan lagi, bateri berkapasiti 5,000mAh dan menyokong pengecasan pantas 18W menggunakan USB-C amatlah bersesuain untuk digunakan bagi menjalani kelas PdPR.

Terima kasih Xiaomi Malaysia !

Sumber :

[1] https://www.facebook.com/vitdelivery/posts/4003451466377309

[2] https://soyacincau.com/2021/06/18/after-phone-fire-incident-xiaomi-gifts-student-redmi-note-10-5g-for-online-studies/?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1623997877

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: