Latest News Teknologi

Redmi Airdots 3 Pro Bakal Menjadi Earbuds Terbaik Untuk Para Gamers Mobile

Redmi Airdots 3 Pro antara earphones TWS (True Wireless Stereo) yang dimumumkan di China pada 26 Mei, 2021. Dilabel sebagai sepasang earphone budget rendah, ianya mempunyai ciri-ciri seperti active noise cancellation (ANC), wireless charging, dan low latency mode (69ms) yang hanya biasanya didapati pada earphone berharga premium.

Feature yang terdapat pada Redmi Airdots 3 Pro | Kredit: gsmarena

Redmi berkata bahawa ANC mereka mempunyai kebolehan untuk mengurangkan bunyi bising luaran sebanyak 35dB. Ianya menggunakan Bluetooth 5.2 untuk berhubung dengan peranti pintar yang lain-lain dan berupaya berhubung dengan dua peranti yang berbeza pada waktu yang sama.

Bermain menggunakan Redmi Airdots 3 Pro dengan latency 69ms | Kredit: gsmarena

Redmi Airdots 3 Pro mempunyai kapasiti bateri sebanyak 35mAh yang mampu tahan penggunaan selama 6 jam (3 jam jika menggunakan ANC) serta charging case ia berkapasiti 470mAh untuk penggunaan selama 28jam. Terdapat port USB-C untuk caj secara berwayar namun anda juga boleh caj ia secara wireless dengan sebarang charger Qi-compatible.

Ianya juga sesuai untuk diguna ketika melakukan aktiviti sukan kerana ianya mempunyai coating water repellent IPX4. Redmi Airdots 3 Pro boleh didapati dalam dua warna, iaitu hitam dan putih. Harga di China adalah CNY 299 ($47), RM 194.09 dalam mata wang Malaysia. Ianya dijangka mula dijual pada 11 Jun 2021 dan tiada berita setakat ini tentang penjualan di luar China.

Rujukan:

[1] https://www.gsmarena.com/redmi_airdots_3_pro_unveiled_with_anc_28hour_battery_life-news-49310.php

[2] Kredit featured imej: https://amanz.my/wp-content/uploads/2021/05/Redmi-AirDots-3-Pro-Rasmi-Lancar-04.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: